Ajax-tiener droomt stiekem van WK in Rusland: Dan heb je een kans

Ajax-tiener droomt stiekem van WK in Rusland: "Dan heb je een kans"

27-01-2018 15:23
15

Sebastian Pasquali heeft het naar zijn zin bij Ajax. De achttienjarige middenvelder behoort dit seizoen tot de selectie van Jong Ajax. Pasquali hoopt stiekem op een snel debuut in het eerste team. Zijn kansen op deelname aan het WK met Australië zouden dan ook direct toenemen, weet hij.

"In het verleden zijn er altijd jonge talenten geweest die de kans kregen in de nationale ploeg. Ik denk dat het erop neer komt of je minuten maakt in het eerste elftal. Als dat gebeurt, heb je een kans", zegt hij in een interview met The World GameOp 12 januari maakte Pasquali zijn debuut bij Jong Ajax. Hij stond in de basis tijdens het uitduel met Fortuna Sittard. 

Tijdens zijn eerste halfjaar in Amsterdam mocht de tiener door omstandigheden niet in actie komen in de Jupiler League. Pasquali heeft daar op zijn eigen manier van geprofiteerd, legt hij uit. "Ik kon trainen en de speelstijl tot mij nemen. Ik heb ook de taal geleerd. Uiteindelijk heeft het mij geholpen en nu heb ik er profijt van."

"Ik ontwikkel mij enorm en ik speel nu ook wedstrijden. En ik spreek al aardig Nederlands. Nog niet vloeiend, maar ik versta bijna alles."