Update: Brama ontsnapt verrassend aan lange schorsing na benenbreker

Update: Brama ontsnapt verrassend aan lange schorsing na benenbreker

29-01-2018 10:45
28

Wout Brama moet het dit weekend behoorlijk ontgelden in Australië. Tijdens een wedstrijd van zijn club Central Coast Mariners ging de Nederlandse controleur zwaar over de schreef met een onbezonnen charge. Analist Mark Bosnich heeft geen goed woord over voor de overtreding van Brama, die na inmenging van de videoscheidsrechter een rode kaart kreeg. 

"Dit was een walgelijke tackle", zei de oud-doelman bij FOX Sports. "Dit soort tackles willen we niet zien in onze sport. Ik zou hem voor zes weken schorsen." Collega-analist Archie Thompson wil nóg verder gaan. "Het was helemaal niet zijn intentie om de bal te winnen. Hij wilde gewoon echt zijn been breken."

Corey Gameiro was het slachtoffer van de overtreding van de oud-speler van FC Twente, PEC Zwolle en FC Utrecht. Hij reageerde inmiddels op Instagram op alle ophef. 'Brama kwam na de wedstrijd naar me toe om zijn excuses aan te bieden en was behoorlijk emotioneel. Bedankt, dat betekent veel voor mij en mijn familie.' Gameiro kampte de laatste jaren met veel zware blessures. 

Update 10.45: Wout Brama heeft voor zijn aanslag op Corey Gameiro een schorsing van drie wedstrijden gekregen, waarvan één voorwaardelijk. Dat meldt de Australische voetbalbond. Brama, die onder contract staat bij Central Coast Mariners, is akkoord gegaan met het voorstel van de aanklager. Na zijn charge werd nog om een lange schorsing geroepen.