'Manchester City gaat voor megadeal en maakt 170 miljoen vrij voor Chelsea-ster'

'Manchester City gaat voor megadeal en maakt 170 miljoen vrij voor Chelsea-ster'

28-01-2018 07:13
14

Manchester City wil een schokkende move maken voor Eden Hazard. De club van manager Pep Guardiola is van plan om komende zomer een bod van liefst 170 miljoen euro uit te brengen op de 27-jarige aanvaller van Chelsea.

Volgens The Mirror heeft Guardiola Hazard aangewezen als zijn belangrijkste doelwit in de zomer. Waar de voorbije transferperioden in het teken stonden van de renovatie van de selectie, wil City dan eindelijk weer eens een écht grote vis binnenhalen. Door de contractsituatie van de Belg, hij heeft nog altijd niet verlengd bij Chelsea, denken The Citizens kans te maken.

Hoewel City deze maand nog de stekker uit de onderhandelingen trok met Alexis Sánchez, ligt de situatie van Hazard anders. De Premier League-koploper is van mening dat de sterspeler van Chelsea met zijn 27 jaar beter in het plaatje past. Met Real Madrid is wel stevige concurrentie op komst, maar de aanwezigheid van Guardiola moet de doorslag geven.

Hazard kan in het Etihad Stadium eenzelfde contract tegemoet zien als landgenoot Kevin De Bruyne. De middenvelder tekende vorige week een nieuwe, vijfjarige verbintenis ter waarde van 340.000 euro per week. Dat kan door bonussen nog met 56.000 euro oplopen.