'Ten Hag legt de lat heel hoog. Niet alleen voor de spelers, voor de hele club'

'Ten Hag legt de lat heel hoog. Niet alleen voor de spelers, voor de hele club'

Gepubliceerd: zondag 28 januari 2018 om 08:50zo 28-01-2018 om 08:50

Wilco van Schaik, voormalig directeur van FC Utrecht, was er drie jaar geleden verantwoordelijk voor dat Erik ten Hag neerstreek in de Domstad. Hij had destijds twee namen op zijn lijstje staan: Ten Hag en Hein Vanhaezebrouck.

De toenmalig coach van Bayern München II maakte meteen indruk. Van Schaik bestrijdt echter dat Ten Hag in Utrecht op het nulpunt begon. "Er zat potentie in de groep en dat zag Ten Hag", zegt hij tegen de NOS. Onder meer Giovanni Troupée, Sofyan Amrabat en Bart Ramselaar hadden al hun debuut gemaakt, terwijl Yassin Ayoub, Sébastien Haller en Timo Letschert de steunpilaren waren.

Op dat fundament bouwde Ten Hag verder, al was de start niet vlekkeloos. "Het was wennen", erkent Van Schaik. "Hij trainde anders, langer. De spelers gaven wat tegengas. Er was gemor. Uiteindelijk zag iedereen in dat ze beter werden. Niet alleen de eerste 11 werden beter, maar ook de nummers 12 tot en met 20. Erik heeft het individu en de groep een winnaarsmentaliteit bijgebracht."

Twee jaar maakte Van Schaik Ten Hag mee als trainer van FC Utrecht. "Hij legt de lat heel hoog. Niet alleen voor de spelers, maar voor de hele club, de staf. Hij heeft altijd een plan, is altijd goed voorbereid, tactisch sterk, staat dicht bij spelers, is een harde werker, zeer bezeten. En hij is een goed mens."

"Bij dat eerste gesprek in München merkte ik al dat de top zijn ambitie was", vervolgt Van Schaik. "Hij zag Utrecht als opstap naar de top. Ik denk ook dat hij alle kwaliteiten heeft om in te top te werken en te slagen bij Ajax. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wint Ajax nu wel van FC Utrecht?

(1225 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws