Rentree Ten Hag op dramatisch FC Utrecht-veld eindigt in mineur

Rentree Ten Hag op dramatisch FC Utrecht-veld eindigt in mineur

28-01-2018 14:21
369

Ajax is er zondagmiddag niet in geslaagd om het gat naar PSV te verkleinen naar vijf punten. Op bezoek bij FC Utrecht kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag niet verder dan 0-0. De wedstrijd op een dramatische veld in stadion Galgenwaard was niet om aan te gluren. 

Sinds de winterstop ligt de grasmat van FC Utrecht er werkelijk dramatisch bij. Dat was woensdagavond tegen Feyenoord (1-1) al te zien en ook zondag viel er amper fatsoenlijk te voetballen. Utrecht en Ajax hadden het negentig minuten lang moeilijk. Met name voor rust leek het helemaal nergens op wat de 22 hoofdrolspelers lieten zien.

Wedden

Meer odds

Kleine kansen waren er voor David Neres en Justin Kluivert. Zij wisten het Utrecht-goalie David Jensen niet echt moeilijk te maken. Meest opvallende moment van de eerste helft was een zware overtreding van Utrecht-spits Lukas Görtler op Nicolás Tagliafico. De back van Ajax werd vól op zijn enkel geraakt. Görtler mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Danny Makkelie hem slechts geel gaf. 

Na de pauze werd het er niet bepaald beter op. Op de akker in stadion Galgenwaard viel nu eenmaal niet te voetballen. Richting het laatste fluitsignaal voerde Ajax de druk op. Hakim Ziyech was twee keer dichtbij de verlossende 0-1. Jensen greep tweemaal in. Klaas-Jan Huntelaar kopte in de slotfase nog rakelings naast. Bij een scrimmage werd de bal twee keer van de lijn gehaald door FC Utrecht. Unicum in blessuretijd: de reeds gewisselde Görtler kreeg zijn tweede gele kaart vanwege het wegtrappen van een bal. 

Omdat PSV zaterdagavond wél won, met 2-0 bij FC Twente, is het gat tussen de nummers één en twee van de ranglijst nu gegroeid naar zeven punten. Na remises tegen AZ en Feyenoord (1-1) speelt Utrecht voor de derde keer op rij gelijk na de winterstop.