PSV-uitblinker klaar voor buitenland: 'Denk dat hij daar inmiddels aan toe is'

PSV-uitblinker klaar voor buitenland: 'Denk dat hij daar inmiddels aan toe is'

29-01-2018 08:04
27

Jeroen Zoet was zaterdag de beste man op het veld tijdens de 0-2 zege van PSV bij FC Twente. Dat stelt De Telegraaf-rapporteur Willem de Vries, oud-speler van FC Twente. De 27-jarige doelman hield voor de achtste keer dit seizoen de nul.

"Vorige week, toen PSV op bezoek ging bij Heracles Almelo (1-2), sleepte hij zijn ploeg er ook al doorheen. Dat was nu weer het geval", zegt De Vries, die Zoet beoordeelde met een 7, in de ochtendkrant. Hij denkt dat de Veendammer het buitenland aan zou kunnen. "Ik denk inderdaad dat hij daar inmiddels wel aan toe is. Zoet presteert immers heel constant."

De Vries vindt het verrassend dat de PSV'er nog niet de eerste doelman van Oranje is. Daar moet hij Jasper Cillessen voor zich dulden. " Terwijl Cillessen vooral op de bank zit bij FC Barcelona en Zoet iedere week speelt. Ik zou in dit geval zeker voor Jeroen kiezen als eerste doelman van Oranje."

De rapporteur zag spits Luuk de Jong minder indruk maken in Enschede. "Ik vond De Jong heel zwak spelen. Als je dat vergelijkt met de tijd dat hij nog bij FC Twente voetbalde…", aldus De Vries. "Of het een dure fout kan worden dat PSV Locadia heeft laten gaan? Dat wil ik niet zeggen, want het kan volgende week zo weer anders zijn."