Update: Rodrigues verlaat Telstar en zet carrière voort in Moldavië

Update: Rodrigues verlaat Telstar en zet carrière voort in Moldavië

31-01-2018 11:56
22

Gerson Rodrigues is op weg naar de uitgang bij Telstar. De aanvaller is bezig om zijn contract af te kopen, meldt technisch directeur Piet Buter aan NH.

Rodrigues werd dit seizoen uit de basis gespeeld bij Telstar en daar had de Luxemburgse international het moeilijk mee. Rodrigues voelt er niets voor om bij de Jupiler League-club te blijven. "In principe gaan we er vanuit dat Gerson zijn contract afkoopt", aldus Buter. "Met bepaalde voorwaarden daarin, die voor Telstar gunstig zijn. Dat moet getekend worden, want anders kan hij na 1 februari nergens meer terecht. Daar zijn we mee bezig en dat gaat wel lukken."

Wedden

Meer odds

Het boterde de afgelopen maanden niet tussen Rodrigues en Telstar. Trainer Mike Snoei was meerdere keren kritisch op zijn aanvaller. Snoei zei in december dat Rodrigues anders was teruggekeerd nadat hij namens Luxemburg op de paal schoot tegen Frankrijk en met zijn land voor een stunt wist te zorgen door in Frankrijk met 0-0 gelijk te spelen in de WK-kwalificatie.

"Ik vond het een heel aimabele gozer, waar we prima mee konden werken. Maar hij schiet tegen Frankrijk op de paal en hij vertelt me een week later dat hij ineens dezelfde manager heeft als Alexandre Lacazette."

Begin januari kwam Rodrigues niet opdagen bij een oefenduel van Telstar, waarna Snoei er klaar mee was. "Elke speler die denkt dat hij ergens anders beter tot zijn recht komt, mag van mij vertrekken. Hij spreekt uit dat zijn ambitie ergens anders ligt en dat het met die club wel in orde komt. Wat als hij op 31 januari niet weg is? Dat is een probleem voor later. Je moet heel veel zin hebben om hier te voetballen, anders kiezen we wat anders."

Update 31/1 11.56: Rodrigues is per direct vertrokken uit Velsen-Zuid. Telstar bevestig woensdagochtend via de officiële kanalen dat de aanvaller een contract heeft gesigneerd bij Sheriff Tiraspol.