Dromen van Ajax-doorbraak: Ooit hoop ik van coach te horen dat ik erbij mag zijn

Dromen van Ajax-doorbraak: "Ooit hoop ik van coach te horen dat ik erbij mag zijn"

30-01-2018 11:28
61

Dani de Wit bekroonde vrijdag zijn nieuwe contract bij Ajax met een hattrick bij de beloften tegen RKC Waalwijk. Het talent hoopt op een doorbraak in het eerste elftal.

"Het gaat heel goed dit seizoen, ook ik hoop op een kans in Ajax 1 natuurlijk", zegt De Wit in gesprek met Voetbal International. "Mijn contract liep komende zomer af en ik verleng nu met twee seizoenen. Daar spreekt vertrouwen uit. Voorlopig speel ik voor Jong Ajax, ik moet me zo veel mogelijk laten zien. Ooit hoop ik van de trainer te horen dat ik er een keer bij mag zijn. Het moet een keer kunnen lukken toch? Ik weet dat ik zelf af moet dwingen dat ik die kans krijg en dan moet ik die kans nog pakken ook."

Wedden

Meer odds

De Wit omschrijft de rol waarin hij speelt. "Ik ben een soort lopende rechtshalf zoals we dat noemen. Ik moet alert zijn voor de goal. De kansen om goals te maken krijg ik vaker, nu maak ik er in één wedstrijd drie, waarvan twee met het hoofd. Ik ben altijd middenvelder geweest, ik kan op meerdere posities uit de voeten", aldus de middenvelder.