Gio houdt kleine slag om de arm met Jörgensen: 'Zeg nooit nooit'

Gio houdt kleine slag om de arm met Jörgensen: 'Zeg nooit nooit'

30-01-2018 13:45
24

Giovanni van Bronckhorst verwacht dat hij ook in de tweede seizoenshelft kan beschikken over Nicolai Jörgensen, al houdt hij een kleine slag om de arm. Dat zei de Feyenoord-trainer op de persconferentie in aanloop naar het bekerduel met PSV.

"Ik ga er niet vanuit dat Jörgensen nog vertrekt. De deadline die de club aan Newcastle had gesteld is voorbij. Maar zeg nooit nooit in het voetbal", wordt Van Bronckhorst geciteerd door RTV Rijnmond. "Jörgensen is een prof. Natuurlijk baalt hij dat een transfer naar Engeland is afgeketst, maar zo gaat dat soms in het voetbal. Hij gaat er goed mee om."

"Elke speler gaat anders met een afgeketste transfer om. Jörgensen moet nu goed spelen, goals maken en succes aan het team brengen. Ik ga hem daarbij helpen. De teleurstelling is begrijpelijk, maar het voetbal gaat wel door." Dat de knop snel om moet, is duidelijk. Woensdagavond wacht PSV in de kwarfinale van de beker. "Dit is de belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe."

"De snelste weg naar een hoofdprijs. We willen zo hoog mogelijk eindigen en Europees voetbal afdwingen", aldus Van Bronckhorst, die beseft dat de landstitel uit beeld is. "Titelprolongatie is niet makkelijk, dat is een les van dit jaar. Maar het moet wel altijd de doelstelling bij Feyenoord zijn."

De selectie van de Rotterdammers is zo goed als fit. Over het meespelen van Bart Nieuwkoop en Jeremiah St. Juste wordt na de training dinsdagmiddag beslist.