Volop concurrentie door Jörgensen en Van Persie: 'Afgelopen jaren genoeg gehad'

Volop concurrentie door Jörgensen en Van Persie: 'Afgelopen jaren genoeg gehad'

30-01-2018 14:36
23

Jens Toornstra is niet bang dat nu Nicolai Jörgensen bij Feyenoord blijft Robin van Persie zijn plekje op het middenveld afpakt. De middenvelder is hoe dan ook van mening dat het belangrijk is dat de Deense spits in De Kuip blijft.

"Ik sprak hem vanochtend nog, toen heeft hij niets gezegd. Dus ik neem aan dat hij lekker bij Feyenoord blijft", zegt Toornstra tegen FOX Sports. "Nicolai heeft wel bewezen dat hij van onschatbare waarde is. Wij kunnen hem hartstikke goed gebruiken."

Dat Jörgensen blijft betekent mogelijk wel dat Van Persie straks op de plek van Toornstra staat. "Concurrentie is er altijd. Die heb ik de afgelopen jaren genoeg gehad en genoeg gespeeld. Ik ga uit van mijn eigen kracht", laat de middenvelder weten, die niet bezig is met de vraag of de beker de laatste kans is voor Feyenoord om het seizoen te redden. Woensdag wacht PSV.

"Feit is wel dat het prolongeren van de titel lastiger is dan we van tevoren dachten", aldus Toornstra. "We gaan proberen nog zo hoog mogelijk te eindigen, maar de beker is toch iets tastbaars. Die willen we sowieso winnen." Hij wist de beker bovendien al eens te winnen. "Dat geeft je wel een soort van honger om meer prijzen te winnen."