Verbeek prijst Twente-uitblinkers: Heerlijk joch. Als je hem ziet voetballen..

Verbeek prijst Twente-uitblinkers: "Heerlijk joch. Als je hem ziet voetballen.."

30-01-2018 23:45
65

Adam Maher en Oussama Assaidi waren de twee uitblinkers aan de zijde van FC Twente. Het duo was verantwoordelijk voor de totale productie van drie goals tegen SC Cambuur in de halve finale van de KNVB Beker. Maher maakte er twee, Assaidi een.

Assaidi liep de longen uit zijn lijf tegen Cambuur. "Soms wat teveel", zegt trainer Gertjan Verbeek tegen FOX Sports. "Het is een heerlijk joch. Als je hem ziet voetballen.. Wat hij kan aan de bal, dat is onvoorstelbaar. Hij had wat ruzie met zichzelf, dan zie je dat hij de rust niet heeft om op het juiste moment koelbloedig af te ronden."

"Ik vreesde met grote vreze voor de penalty, maar hij eiste hem op en schoot hem onberispelijk binnen. Mijn grote complimenten voor hem. Je zag hem ook gefrustreerd zijn. Dan gaat hij het forceren. Dan is het allemaal net niet. Bij een penalty wil hij dan misschien iets goed maken, maar hij schoot hem erin."

Ook Maher, die bij PSV op een dood spoor zat en zich in Enschede lijkt te herpakken, krijgt complimenten van Verbeek. "Ik vond hem in de eerste helft wat slordig. Wat gepiel in de kleine ruimte. In de tweede helft schoot hij de bal twee keer fantastisch binnen. Hij laat zien dat hij nog steeds bepaalde kwaliteiten heeft. Die vrije trap..Die keeper heeft hem alleen maar horen suizen. Dat is voor hem ook een fantastisch moment, een bevrijding."