Rutten en Allach halen Eredivisie-speler naar Israël: 'Die kans moet je grijpen'

Rutten en Allach halen Eredivisie-speler naar Israël: 'Die kans moet je grijpen'

Gepubliceerd: woensdag 31 januari 2018 om 17:18wo 31-01-2018 om 17:18

Etiënne Reijnen mag zich officieel speler van Maccabi Haifa noemen. De dertigjarige verdediger komt over van FC Groningen en tekent tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Reijnen schermde met belangstelling van Willem II en andere Eredivisie-clubs, maar koos voor Maccabi Haifa. "Ik ben altijd al heel nieuwsgierig geweest naar een buitenlands avontuur. Je bent niet zo heel lang voetballer en als een kans als deze zich op mijn leeftijd nog voordoet, moet je die grijpen", reageert hij op de website van zijn management Soccervision.

In Israël komt Reijnen drie Nederlanders tegen: Fred Rutten (trainer), Rob Maas (assistent-trainer) en Mo Allach (technisch directeur). "Dat heeft een rol gespeeld bij mijn beslissing", aldus de routinier, die bij Groningen niet meer kon rekenen op een basisplaats.

"Ik wilde wel heel graag naar het buitenland, maar ik zou niet zomaar ergens in gestapt zijn. Ik vind het sowieso prettig dat er een aantal Nederlanders is, maar het feit dat ze er werken zegt iets over de ambities van de club. De ploeg heeft dit seizoen nog niet goed gedraaid en de club wil omhoog. Ze hebben Rutten niet voor niets binnengehaald. Die ambities spreken me aan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws