'Haal Sam terug naar Ajax! Hij schiet er daar óók gewoon zestien in, hoor'

'Haal Sam terug naar Ajax! Hij schiet er daar óók gewoon zestien in, hoor'

31-01-2018 18:30
32

Sam Hendriks was dit seizoen goed voor zestien goals en acht assists in de Jupiler League namens Go Ahead Eagles. Logisch dus dat clubs haast dagelijks informeren naar de 23-jarige spits, die in 2015 één keer zijn opwachting maakte in Ajax 1. Een transfer in de winterstop zat echter niet in de planning, vertelt zijn zaakwaarnemer Robert Postma.

"Hij blijft lekker bij Go Ahead. Tenminste, het komende halfjaar. Ik denk dat ik deze maand wel twintig clubs heb afgezegd", aldus Postma in gesprek met VoetbalPrimeur. "We hebben een bepaald idee met hem. We gaan het nu gewoon niet doen."

Wedden

Meer odds

Postma heeft het nodige vertrouwen in zijn cliënt. "Sam heeft écht kwaliteiten. Hij heeft er nu zestien gemaakt - en kijk eens hoe, in welke omstandigheden. Hij kan de top van Nederland aan."

Ajax
Hendriks was tussen 2013 en 2016 spits van Ajax. De aanvaller brak niet door in Amsterdam. "Hij heeft één keer bij de selectie gezeten onder Frank de Boer, toen mocht hij ook gelijk zijn debuut maken (uit tegen Vitesse, red.). In twaalf minuten tijd: één assist en een bal op de paal. Ajax had hem in die periode rustig moeten brengen."

"Kasper Dolberg is nu geblesseerd. Haal Sam terug! Gaat niet gebeuren natuurlijk, maar ik zeg je: Hendriks schiet er bij Ajax óók gewoon zestien in, hoor."

De aanbiedingen kwamen deze maand vooral uit het buitenland. "Daar zit natuurlijk veel meer geld, maar dat is wat anders dan beleid. Op dit moment denken we niet aan een transfer. Je moet de tijd hebben en nemen om een weloverwogen keuze te maken."

Komende zomer terug naar de Eredivisie – dát is het plan van Hendriks en Postma. "We gaan rustig kijken. Sam mag een keuze maken. Hij is nog jong, maar echt overtuigd van een goede toekomstplanning. We weten heel goed wat we willen."

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)