Van Boekel 'moet volgende keer wachten op Feyenoord': Dat zorgde voor verwarring

Van Boekel 'moet volgende keer wachten op Feyenoord': "Dat zorgde voor verwarring"

01-02-2018 09:00
56

Tijdens het bekertreffen tussen Feyenoord en PSV (2-0) was er veel te doen om de arbitrage. Zo dachten de Rotterdammers in de tweede helft via Nicolai Jörgensen de 3-0 te hebben gemaakt, maar pas laat keurde de videoref het doelpunt af. Het zorgde voor verwarring in het stadion, ook bij Feyenoord-middenvelder Jens Toornstra. 

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Wedden

Meer odds

Arbiter Pol van Boekel raadpleegde de videoscheidsrechter en die besloot om de 3-0 niet toe te kennen. Het zorgde voor een rollercoaster van emoties in De Kuip. "We juichten gewoon, we dachten dat we 3-0 voor stonden", legt Toornstra uit tegen onder meer VoetbalPrimeur. "We stonden zelfs al klaar voor de aftrap, maar hij keurde hem af. Het is wel jammer, want je zit dan in een soort euforie en die verdwijnt dan."


"Het zorgde vandaag voor veel verwarring. Wij stonden met z'n allen ook niet goed gepositioneerd toen het spel werd hervat, omdat we klaar stonden voor de aftrap. PSV kreeg een vrije trap wegens buitenspel, dus we stonden niet goed. Misschien had de scheidsrechter even moeten wachten zodat wij goed konden gaan staan. Dat is voer voor de volgende keer", vindt Toornstra. 

In de competitie staat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst mijlenver achter op koploper PSV, maar omdat de Eindhovenaren in de beker verslagen werden is er toch nog uitzicht op een hoofdprijs. "We waren er niet op die manier mee bezig, maar het is wel een feit dat we uit de titelstrijd liggen en de beker de enige mogelijke prijs is nu. Dat wisten we natuurlijk."

"Of het seizoen geslaagd is als we de beker winnen? Dat ligt er ook aan hoe de rest van de competitie verloopt. Als we, zoals vandaag, met karakter blijven spelen en dat koppelen aan goed voetbal, kunnen we nog heel veel punten pakken. Dat is dan een kleine pleister op de wonden", zegt de in Leiderdorp geboren Feyenoorder. 

"Als je vorig seizoen kampioen wordt, wil je dat opnieuw. Net zoals dat we dit seizoen Champions League speelden, dat willen we graag nog een keer ervaren. Maar dat zit er dit seizoen niet in. Al zijn de wonderen de wereld nog niet uit."