Van Marwijk juicht transfer naar Engeland toe: Kan hem geen plek garanderen

Van Marwijk juicht transfer naar Engeland toe: "Kan hem geen plek garanderen"

01-02-2018 13:12
15

Voor bondscoach van Australië Bert van Marwijk is het goed nieuws dat Tim Cahill afgelopen week is teruggekeerd bij zijn oude club Millwall City. Door zijn transfer kan de 38-jarige legende zich op Europees niveau voorbereiden op het WK 2018.

Cahill speelde sinds zijn vertrek bij Everton in 2012 bij New York Red Bulls, Shanghai Shenhua, Hangzhou en Melbourne City, maar keerde in de afgelopen transferperiode terug bij de club uit het Engelse Championship. "Het is een goede stap van hem om terug te keren bij Millwall en het tekent zijn ambitie om mee te gaan naar het WK, maar ik kan hem geen plek in de selectie voor het WK garanderen", zegt Van Marwijk op zijn presentatie als bondscoach van Australië.

"Niemand heeft die garantie. De komende maanden ga ik me verdiepen in de kwaliteiten van alle spelers, maar daar ga ik nu nog niet op in", aldus Van Marwijk, die in Australië is om enkele A-League-wedstrijden te bekijken. "De sportcultuur van Australië is bijzonder en ik wilde graag naar het WK, dus dat maakte het voor mij een mooie combinatie. Het enige doel voor mij op het aankomende WK is de eerste ronde overleven." Australië zit in een zware poule met Frankrijk, Denemarken en Peru.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie