'Perfectionist' Ten Hag staat er goed op: Heel duidelijk naar de groep toe

'Perfectionist' Ten Hag staat er goed op: "Heel duidelijk naar de groep toe"

03-02-2018 10:32
42

Ajax-aanvoerder Joël Veltman is blij met de winterse komst van trainer Erik ten Hag. De Tukker heeft in Amsterdam het stokje overgenomen van de ontslagen Marcel Keizer en heeft volgens Veltman al duidelijk zijn stempel op de club gedrukt.

De Ajax-selectie maakt nu meer uren op het traningsveld en gaat vaker de dialoog aan met de technische staf. "De communicatie is goed. Samen met Alfred Schreuder, Aron Winter en Richard Witschge is Erik heel duidelijk naar de groep toe", aldus Veltman in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een perfectionist, voert veel gesprekken met de spelers op het veld."

Ten Hag kon echter niet voorkomen dat Ajax twee punten verspeelde tegen FC Utrecht en daardoor verder achterop is geraakt in de titelrace. "Dat lag niet zozeer aan de trainer", vindt Veltman, die vindt dat zijn ploeg te voorzichtig speelde in de Galgenwaard. "We wilden wel naar voren, maar twijfelden, sloten vaak net niet genoeg aan en kregen daardoor geen grip. Het was geen tactiek om zo achteruit te lopen. De ruimtes waren gewoon te groot."

Lees ook: Veltman relativeert niet na vaderschap: 'Dat zit me nog steeds dwars'