Manchester City morst punten door bizarre misser Sterling en late gelijkmaker

03-02-2018 15:27
12

Manchester City heeft zaterdagmiddag twee punten laten liggen in de Premier League. Op bezoek bij subtopper Burnley werd het 1-1. In de slotfase tekende voormalig AZ-aanvaller Johann Berg Gudmundsson voor de eindstand.

Voor de pauze speelde City - met een fitte Vincent Kompany in het hart van de defensie en opvallend genoeg slechts zes spelers op de bank - uitstekend. Burnley probeerde druk te zetten, maar werd vooral teruggedrongen. Nadat Kompany een kans op de openingstreffer had gemist, werd het via vleugelverdediger Danilo alsnog 0-1. De Braziliaan krulde na een corner fenomenaal raak in de verre hoek.

Burnley kreeg een paar kleine kansjes, maar City-keeper Ederson bleek drie keer een sta in de weg. De wedstrijd leek beslist te worden door Raheem Sterling toen de aanvaller halverwege de tweede helft voor een open doel kon binnentikken. De vleugelaanvaller kreeg het echter voor elkaar om de bal volledig verkeerd te raken en naast te mikken.

De gigantische misser van Sterling kwam de koploper van Engeland uiteindelijk duur te staan. In de 81e minuut reageerde Gudmundsson bij de tweede paal attent op een voorzet vanaf rechts. Hij schoot hard en onhoudbaar voor Ederson binnen.

De ploeg van Pep Guardiola heeft nu 69 punten uit 26 competitieduels. Nummer twee Manchester United kan later op de middag het gat verkleinen naar 13 punten. Dan moet de club in eigen huis winnen van Huddersfield Town. Chelsea gaat maandag op bezoek bij Watford en Liverpool en Tottenham Hotspur treffen elkaar zondag. Nummer zes Arsenal ontvangt Everton zaterdag in Londen.