'Ziyech is nu eenmaal geen zuster in een operatiekamer, maar een straatjongen'

'Ziyech is nu eenmaal geen zuster in een operatiekamer, maar een straatjongen'

Gepubliceerd: maandag 5 februari 2018 om 06:45ma 05-02-2018 om 06:45

Hakim Ziyech zorgde zondagmiddag voor het meest besproken moment van het voetbalweekend door de confrontatie met de fluitende Ajax-fans te zoeken. De tafelgasten van Studio Voetbal wilden zondagavond echter geen al te groot drama maken van de gebeurtenissen.

"Ik vind het niet zo belangrijk. Hij is gewoon gefrustreerd, omdat hij weet dat hij beter kan spelen", aldus Peter Hyballa over Ziyech. De voormalig NEC-trainer vindt het juist goed dat de linkspoot zich laat gaan. "Hij laat zien dat hij een mens is. Ziyech is nu eenmaal geen zuster in een operatiekamer, maar een straatjongen. En dan doe je dat soort dingen. Ik vind het oké."

Ron Jans sluit zich hierbij aan. De technisch manager van FC Groningen kent Ziyech nog als jeugdspeler van sc Heerenveen en vindt dat de spelmaker te weinig waardering krijgt. "Het is jammer: als hij bij Heerenveen komt, wordt hij uitgefloten. Bij FC Twente wordt hij uitgefloten en nu ook al bij zijn eigen club. Bij de nationale ploeg van Marokko heeft hij gedoe met de trainer..." Jans vindt wel dat Ziyech zich niet moet bezighouden met de kritiek en zich moet focussen op het voetbal. "Als hij dat doet, is hij misschien wel beter voor het team."

Poll

Begrijp jij de reactie van Ziyech?

(3991 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws