'Nieuwe Manolev' bij PSV: Goed hersteld. Mentaal wordt hij steeds sterker

'Nieuwe Manolev' bij PSV: "Goed hersteld. Mentaal wordt hij steeds sterker"

05-02-2018 07:31
29

PSV-back Joshua Brenet heeft een op zijn zachtst gezegd bewogen week achter de rug. De tweevoudig Oranje-international zag een transfer naar het Spaanse Sevilla in het water vallen, terwijl PSV eigenlijk een vervanger voor hem wilde halen.

Brenet herpakte zich zaterdagavond met een prima optreden tegen PEC Zwolle, waarin hij één van de vier goals voor zijn rekening nam. De back besloot echter om na afloop niet de media te woord te staan. "Het is niet niks wat er allemaal op hem afkomt", toont zijn trainer Phillip Cocu zich begripvol in gesprek met De Telegraaf. "Hij begon moeizaam, maar heeft zich goed hersteld. Mentaal wordt Joshua steeds sterker."

Cocu heeft na het afketsen van het Spaanse avontuur een onderhoud gehad met Brenet. "Het was goed om daar even over te spreken”, vertelt de trainer aan het Eindhovens Dagblad. De krant vergelijkt Brenet met Stanislav Manolev. De Bulgaar kreeg ook regelmatig felle kritiek, maar hield zich ondertussen wel staande in Eindhoven en werd vanwege zijn werklust gewaardeerd door de fans. Volgens het ED is Brenet hard op weg om de 'Manolev van nu' te worden.