'Ajax kijkt met schuin oog naar volgend seizoen: trio wil in zomer stap maken'

'Ajax kijkt met schuin oog naar volgend seizoen: trio wil in zomer stap maken'

05-02-2018 12:22
101

André Onana, Joël Veltman en Hakim Ziyech willen na dit seizoen een stap maken. Dat verwacht Voetbal International. Het trio zit nog niet aan het plafond bij Ajax.

Onana, Veltman en Ziyech zijn een vaste waarde in Amsterdam en hebben een doorlopend contract, maar kijken volgens VI zijdelings naar de mogelijkheid om in de zomer te vertrekken. Onana, die tot medio 2020 vastligt, wil nog een half seizoen vlammen en vervolgens Ajax via de voordeur verlaten.

De 22-jarige doelman uit Kameroen houdt daarbij met een schuin oog de situatie van Peter Bosz in de gaten. Mocht de oud-trainer van Ajax een nieuwe kans krijgen in de Europese top, dan is de optelsom snel gemaakt. Bosz bekeek vorig jaar al de mogelijkheid om Onana naar Borussia Dortmund te halen.

Voor Veltman en Ziyech lijkt na dit seizoen de tijd rijp om een transfer te maken. Ajax-directeur Marc Overmars speelde er al op in met de komst van doelman Benjamin van Leer en rechtsback Rasmus Kristensen. Daarnaast blijft Zakaria Labyad een belangrijke kandidaat om Ziyech op te volgen.