Ajax volgt voorbeeld Feyenoord niet na dramatische penaltyserie tegen PSG

Ajax volgt voorbeeld Feyenoord niet na dramatische penaltyserie tegen PSG

06-02-2018 20:10
101

Ajax onder 19 heeft zich niet bij Feyenoord weten te voegen in de achtste finale van de UEFA Youth League. Een dramatische strafschoppenserie maakte tegen Paris Saint-Germain een einde aan het Europese avontuur van de ploeg van coach John Heitinga.

Speciaal voor de ontmoeting met de Parijzenaren werd de selectie van Ajax aanzienlijk versterkt. Dispensatiespelers Dani de Wit, Darren Sidoel en Kaj Sierhuis waren van de partij op De Toekomst. Laatstgenoemde vertolkte een hoofdrol. De spits brak kort voor rust bijna de score, maar zijn schitterende omhaal raakte de lat.

Nadat beide teams in de eerste helft aan elkaar gewaagd waren, had Ajax in de tweede helft de betere kansen. De beste mogelijkheid was opnieuw voor Sierhuis, die mocht aanleggen vanaf elf meter nadat De Wit in het strafschopgebied naar de grond was gehaald. Zijn inzet ging echter over het Franse doel.

Die misser brak Ajax zwaar op. Hoewel Sierhuis in de penaltyserie wél trefzeker was, was dat niet genoeg. De Wit en Victor Jensen faalden, terwijl PSG foutloos bleef.