'Nederlandse assistent-trainer voor Wales: Giggs benadert oude bekende'

'Nederlandse assistent-trainer voor Wales: Giggs benadert oude bekende'

07-02-2018 08:14
10

Albert Stuivenberg gaat mogelijk aan de slag als assistent-bondscoach van Wales. Volgens De Telegraaf wil Manchester United-icoon Ryan Giggs, sinds januari actief als bondscoach van zijn land, Stuivenberg graag aan zijn technische staf toevoegen.

De twee kennen elkaar nog van hun gemeenschappelijke tijd bij Manchester United. Tussen 2014 en 2016 werkten Giggs en Stuivenberg op Old Trafford als assistenten van manager Louis van Gaal. De 47-jarige Rotterdammer was onlangs nog in beeld als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB, maar liet de voetbalbond toen weten dat hij liever in het buitenland aan de slag gaat.

De oefenmeester zit sinds medio december zonder werk, nadat hij werd ontslagen als trainer van van Racing Genk. Daarvoor maakte hij vooral furore als jeugdtrainer. Tussen 1991 en 2003 liep Stuivenberg rond in de jeugdopleiding van Feyenoord, daarna coachte hij vertegenwoordigende jeugdelftallen. Tijdens het seizoen 2013/2014 was Stuivenberg eindverantwoordelijke bij Jong Oranje.