Zware straf Matavz blijft staan; Vitesse legt spits geldboete op

Zware straf Matavz blijft staan; Vitesse legt spits geldboete op

07-02-2018 10:00
97

Het protest van Vitesse tegen de schorsing van Tim Matavz heeft niets uitgehaald. Vitesse bevestigt woensdagochtend dat de Sloveen voor vier duels is geschorst, óók na een hoger beroep.  

Matavz kreeg in januari een rode kaart tijdens het thuisduel met sc Heerenveen. De Sloveense spits deelde een elleboog uit aan Denzel Dumfries. Vitesse beweerde tijdens een zitting in Zeist dat een elleboog niet bewezen was en dat een schorsing van vier duels buitenproportioneel was. 

Wedden

Meer odds

Op de eigen website laat Vitesse nu weten dat Matavz inmiddels een boete heeft gekregen van de club. De aanvaller is bestraft voor 'onprofessioneel gedrag'. Het bedrag dat Matavz moet betalen, gaat naar een goed doel. Door zijn schorsing van vier duels mist Matavz de ontmoetingen met ADO Den Haag, Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo. Op zondag 4 maart is hij weer inzetbaar. Dan treft Vitesse Ajax in Arnhem.

Ook Matt Miazga heeft een boete gekregen van Vitesse. Tijdens de ontmoeting met Heerenveen was duidelijk te zien dat de Amerikaanse huurling van Chelsea Dumfries in zijn edele delen kneep.