Ajacied openhartig: 'Zou liegen als ik zou zeggen dat ik het nooit moeilijk heb'

Ajacied openhartig: 'Zou liegen als ik zou zeggen dat ik het nooit moeilijk heb'

07-02-2018 13:13
60

Maximilian Wöber vindt het niet altijd makkelijk in Amsterdam. De jonge verdediger van Ajax mist zijn familie en vrienden uit Oostenrijk soms, schrijft Wöber in een blog op de website van zijn club. 

Afgelopen zomer maakte Wöber (20) voor miljoenen euro's de overstap van Rapid Wien naar Ajax. 'Ik voel me heel erg op mijn gemak in het team. Op de een of andere manier voelt het allemaal heel natuurlijk en comfortabel. Ik maak veel plezier tijdens trainingen en ook daarbuiten raakt mijn sociale leven in Amsterdam op dreef. Veel ploeggenoten wonen bij mij in de buurt, dus dat is heel gezellig', aldus de international. 

'Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het nooit moeilijk heb', voegt Wöber daar aan toe. 'Soms mis ik mijn familie en vrienden als ik ze lang niet heb gezien. Avonden kunnen dan best lang zijn: alleen thuiskomen, alleen eten, alleen tv kijken. Dat kan eenzaam zijn.'

Dit seizoen kwam Wöber dertien keer in actie in de Eredivisie. Momenteel kampt de Oostenrijker met een blessure. Hij mist daardoor het uitduel met Roda JC van woensdagavond.