De Boer kijkt naar Ajax: Het is niet zomaar dat Barcelona hem wil

De Boer kijkt naar Ajax: "Het is niet zomaar dat Barcelona hem wil"

08-02-2018 12:45
40

Frank de Boer prijst Amin Younes, die hij in de zomer van 2015 naar Ajax haalde. De Duitser werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach en is al bijna drie jaar Ajacied.

"Toen ik bij Ajax zat, haalde ik hem op uit Duitsland", zegt De Boer tegen het Russische Sport-Express. "Zijn transfer naar Napoli ging niet door vanwege persoonlijke omstandigheden. Het is een groot talent, niet alleen omdat zijn debuut heeft gemaakt voor het Duitse elftal. Amin moet bij een club spelen die het hele veld domineert. Hij is klein, maar technisch zeer begaafd. In counters is hij echter niet zo goed."

De Boer spreekt ook over de huidige generatie Oranje-spelers, die in zijn ogen niet zo goed is. "Niet veel spelers spelen op het hoogste niveau. We hebben één ster: Arjen Robben, en die is ook nog vaak geblesseerd. Als hij er niet was, moesten er andere spelers opstaan. Sneijder is al jaren niet meer in beste vorm en alle anderen missen ervaring."

Toch ziet De Boer lichtpunten. "Ik denk dat we nog steeds beter zijn dan veel andere goede elftallen. In de as van het veld hebben we geen problemen: Wijnaldum en Strootman laten klasse zien en Frenkie de Jong komt eraan. De defensie is ook groeiende: Van Dijk, De Vrij, Hoedt en De Ligt van Ajax. Het is niet zomaar dat Barcelona hem wil en dat terwijl hij pas achttien jaar is. Niet alles is positief: we hebben bijvoorbeeld niet genoeg spitsen. Bas Dost is niet slecht, maar er zijn geen sterke jeugdspelers onderweg."