Ajax baalt van PSV: 'Hoorden het na de wedstrijd, dat is beetje het verhaal hè'

Ajax baalt van PSV: 'Hoorden het na de wedstrijd, dat is beetje het verhaal hè'

08-02-2018 13:36
64

Lasse Schöne hoorde na het duel met Roda JC dat PSV wéér drie punten gepakt heeft. Bij Ajax hopen ze dat de koploper snel een keer punten laat liggen.

"Ja, we hoorden het na de wedstrijd", zegt Schöne tegen AT5. "1-0 thuis tegen Excelsior. Dat is een beetje het verhaal hè, maar zolang wij blijven winnen zetten we er in ieder geval druk op. Het zou wel lekker zijn als ze een keer punten morsen."

Ajax moest het in Limburg opnemen tegen Roda JC. "Het was een koude avond in Kerkrade, maar de drie punten zijn wel lekker", zegt Schöne na de 2-4 overwinning. "Het moet beter. We hebben liever geen goals tegen, maar dit was weer te snel. Daar hebben we het aan het begin van het seizoen over gehad, dat we er niet bij waren en je steeds iets tegen kreeg. Gelukkig hebben we de kwaliteit om het recht te zetten, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. We moeten geconcentreerd beginnen, dit mag ons niet overkomen."

Rasmus Kristensen maakte zijn Ajax-debuut en liet een goede indruk achter bij zijn landgenoot Schöne. "Dat is mooi voor hem. Als er iemand uitvalt, moet hij er staan. Ik denk dat hij het goed heeft gedaan. Hij is een dynamische, sterke back die veel opkomt en een aantal fantastische voorzetten gaf. Hij had graag een assist gegeven, maar iemand schoot net over de bal heen. Dat is jammer, maar hij heeft het goed gedaan."