Feyenoord geeft gas na rust en wint ruim van FC Groningen; supergoal Van Persie

08-02-2018 22:37
65

Dankzij een overwinning op FC Groningen staat Feyenoord weer in punten gelijk met PEC Zwolle. Donderdagavond werd het 3-0 in De Kuip. Alle goals vielen na de pauze. Hoogtepunt van de avond: een prachtige treffer van invaller Robin van Persie.

Feyenoord was tijdens de eerste helft de bovenliggende partij. Het was overigens Groningen dat al na een paar minuten de eerste kans kreeg: Yoëll van Nieff schoot een vrije trap op de lat. Daarna was het louter de ploeg van Giovanni van Bronckhorst die aanspraak maakte op een doelpunt. Groningen-keeper Sergio Padt slaagde er echter in om zijn doel schoon te houden.

Na de pauze trapte Feyenoord het gaspedaal in. Nadat Nicolai Jörgensen een grote kans op de 1-0 had gemist, was het zo'n acht minuten na rust alsnog raak. Op aangeven van invaller Bilal Basacikoglu - al voor rust kwam hij in de ploeg voor Sam Larsson - tikte Jens Toornstra mooi raak.

Het verzet van de gasten was definitief gebroken toen Jerry St. Juste er 2-0 van maakte. Op aangeven van Steven Berghuis scoorde de verdediger in de 72e minuut. Het absolute hoogtepunt moest toen nog volgen. Van Bronckhorst bracht Van Persie in de 78e minuut in. Enkele tellen later krulde de routinier met links fantastisch raak. De Kuip ontplofte.

Door de overwinning heeft Feyenoord nu 39 punten. Daarmee staat de regerend kampioen samen met PEC Zwolle op een gedeelde vierde plaats. Groningen moet ondertussen naar beneden gaan kijken. Het gat met nummer veertien Willem II is nog maar twee punten.