Van Bronckhorst: Met hem gaat het niet goed, hij is vandaag thuisgebleven

Van Bronckhorst: "Met hem gaat het niet goed, hij is vandaag thuisgebleven"

09-02-2018 13:55
22

Robin van Persie en Sam Larsson staan op korte termijn niet in de basis bij Feyenoord. Dat laat trainer Giovanni van Bronckhorst weten. Van Persie is nog niet helemaal wedstrijdfit, terwijl Larsson geblesseerd is geraakt.

Van Persie maakte donderdagavond tegen FC Groningen (3-0) zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer bij Feyenoord. Voor een basisplaats is het echter nog te vroeg. "De roep om Van Persie en wat goed voor hem is loopt niet altijd samen", wordt Van Bronckhorst geciteerd door RTV Rijnmond.

"Hij is pas in de derde week van de voorbereiding. Aan het eind van de wedstrijd ontstaat er meer ruimte voor hem. Dat is ideaal", vervolgt de Feyenoord-trainer, die stelt dat Van Persie zeker niet klaagt. "Robin is blij als hij een kwartier krijgt en dat straalt hij ook uit. Er is geen ruis tussen Robin en mij, er is duidelijkheid. De wedstrijd bepaalt wanneer hij invalt. Dat weet hij..."

De komende tijd ontbreekt Larsson in elk geval bij Feyenoord. De Zweed raakte donderdag geblesseerd aan zijn hamstring. Bij Feyenoord houdt men rekening met een absentie van een aantal weken. "Met hem gaat het niet goed, hij is vandaag thuisgebleven. We moeten denken aan weken afwezigheid."