Roda wimpelt geïnteresseerde miljonair af: 'Dit soort zaken past niet bij Roda JC'

Roda wimpelt geïnteresseerde miljonair af: 'Dit soort zaken past niet bij Roda JC'

11-02-2018 00:15
36

De kans is klein dat Roda JC in handen komt van miljonair Salar Azimi. Dat zegt Wim Collard, directeur van de Limburgse club, in gesprek met FOX Sports.

Deze week verscheen Azimi op het toneel met ambitieuze uitspraken. "We hebben afgelopen week kennis mogen maken met meneer Azimi", zegt Collard. "Hij wil graag Roda kopen, maar hij wilde ook Oostende kopen. Afgelopen woensdag heeft hij voor de wedstrijd tegen Ajax een uur en een kwartier gesproken met twee leden van de raad van commissarissen en Frits Schrouff. Ik heb hem in de businessclub daarna mogen ontmoeten."

Frits Schrouff is momenteel eigenaar van Roda, maar de investeerder is bereid om zijn aandelen van de hand te doen. "Azimi heeft in de media breed uitgemeten dat hij een bod heeft gedaan op Roda JC, terwijl wij denken: er is geen bod gedaan, we hebben een kop koffie gedronken. We zien wel wat de toekomst brengt. Frits zoekt meer een sportiefgerelateerd persoon om zijn aandelen over te nemen."

Collard denkt dat de kans op een daadwerkelijke overname door Azimi klein is. "Alle goede bedoelingen van meneer Azimi kan ik begrijpen, maar ik denk niet dat Roda JC de club is waar dit soort zaken bij past. De voorkeur gaat naar (grootaandeelhouder Aleksei, red.) Korotaev, maar er zijn meer opties. Het is jammer dat dit soort zaken zo snel in de media komt", aldus de beleidsbepaler van de Limburgers.