Sparta-aanvoerder begrijpt PSV-kritiek op Nijhuis niet: Wisten we op voorhand

Sparta-aanvoerder begrijpt PSV-kritiek op Nijhuis niet: "Wisten we op voorhand"

11-02-2018 13:09
45

Sparta-aanvoerder Ryan Sanusi stond na afloop van het thuisduel met PSV vol teleurstelling de pers te woord. De Rotterdamse hekkensluiter was zeker niet minder dan koploper PSV, maar moest toch een 1-2 nederlaag slikken.

Van het verschil op de ranglijst was op Het Kasteel niet veel te zien, vindt de Belg. "We hebben een degelijke wedstrijd gespeeld. In de eerste helft hebben we PSV goed opgehouden. In de tweede helft waren we dominanter en hebben we meer gevoetbald", vertelt hij aan Voetbal Inside. "Als we vanuit een goede organisatie spelen, heeft zelfs de koploper van Nederland het moeilijk. Ze kwamen er niet door en die twee doelpunten waren niet echt uitgespeelde kansen, maar meer slordigheidjes van ons."

Na afloop van de wedstrijd werd de rol van scheidsrechter Bas Nijhuis besproken. De arbiter liet volgens PSV-spits Luuk de Jong te veel toe, maar Sanusi meende dat dit wel meeviel. "We wisten op voorhand al dat hij graag door laat spelen. Ik houd zelf ook wel van scheidsrechters die niet te veel fluiten en zorgen voor mannelijk voetbal. Dat is dus alleen maar goed, vind ik."