'Verbaasde' Veldwijk ontkent werkweigering: 'Mij is niet gevraagd om in te vallen'

'Verbaasde' Veldwijk ontkent werkweigering: 'Mij is niet gevraagd om in te vallen'

11-02-2018 22:39
39

Lars Veldwijk heeft op Twitter gereageerd op alle commotie rond zijn persoon. De spits van FC Groningen weigerde volgens trainer Ernest Faber om in te vallen, maar de spits claimt nu dat dat hem helemaal niet is gevraagd.

'Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake', schrijft Veldwijk op Twitter. 'Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet.'

"De bedoeling was dat Mahi gewisseld zou worden voor Veldwijk, maar Mahi kon gelukkig door en dus zou hij in de plaats van iemand anders komen", zo verklaarde Faber na afloop. "Hij besloot vervolgens zelf om te gaan zitten en niet meer in te vallen. We gaan het morgen bespreken met de directie. Het is teleurstellend als er spelers zijn die niet meer willen knokken voor hun collega's."

Mike te Wierik liet zich ook uit over de kwestie. "Als dat zo is, kan dat natuurlijk niet. Het is niet aan mij om er verder een oordeel over te vellen, maar de club zal vast passende maatregelen treffen. Dit kun je er nu niet bij hebben. Nooit, eigenlijk."