Kluivert: Als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg

Kluivert: "Als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg"

13-02-2018 07:43
64

Een snel vertrek bij Ajax is op dit moment niet aan de orde, maar mócht er een fantastisch aanbod uit het buitenland komen, dan staat Justin Kluivert daar in principe voor open. De achttienjarige aanvaller vertelt dat in een interview met magazine Helden. 

"Ik doe wat het beste is voor mijn carrière. Mijn zaakwaarnemer Mino Raiola zegt altijd: hier is een bord met eten. Jij mag kiezen wat je pakt. Zo hoort het ook, denk ik. Een zaakwaarnemer biedt je de mogelijkheden, maar ík ben degene die de keuzes maakt", legt Kluivert uit. "Daar bemoeit mijn vader zich ook niet mee, hij weet dat ik dat niet wil."

Het contract van de tiener loopt af in 2019. Buitenlandse media speculeren volop over een transfer. Hij 'hoeft niet weg', verzekert Kluivert. "Maar als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg. Arsenal, Tottenham, Chelsea of Manchester United vind ik mooie clubs waar ik mezelf over een paar jaar wel zie spelen."

Spanje trekt, ook vanwege de carrière van zijn vader. "Uiteindelijk wil ik heel graag bij Barcelona of Real Madrid terechtkomen. Barcelona zit in mijn hart, maar wie ben ik om nee te zeggen tegen Real Madrid?"