Scheidsrechtersbaas na kritiek: 'Het fluiten van Bas wordt nu eenmaal uitvergroot'

Scheidsrechtersbaas na kritiek: 'Het fluiten van Bas wordt nu eenmaal uitvergroot'

Gepubliceerd: dinsdag 13 februari 2018 om 12:45di 13-02-2018 om 12:45

Dick van Egmond, scheidsrechterscoördinator van de KNVB, heeft gereageerd op de kritiekstorm die is losgebarsten rond Bas Nijhuis. Afgelopen weekend waren de PSV'ers helemaal klaar met de arbiter, die veel laat doorgaan.

"Ook Bas Nijhuis dient te fluiten volgens de geldende regels", zegt Van Egmond in gesprek met Voetbal International. "Hij heeft de ruimte daar zijn eigen draai aan te geven. Maar als hij de regels niet naleeft, hangen we aan de bel. Zijn manier van fluiten is bij ons echt wel onderwerp van gesprek, dat ga ik niet ontkennen. Er is een bandbreedte die je als scheidsrechter kunt opzoeken. We weten allemaal dat Bas die ruimte graag benut. Wij spreken hem aan als hij daaroverheen gaat. Ook op de maandelijkse bijeenkomsten is het onderwerp van gesprek."

"Onze voornaamste zorg is dat de verschillen tussen de scheidsrechters onderling niet te groot zijn", vervolgt Van Egmond. "Het risico is dat er bij jongere arbiters kopieergedrag ontstaat. Wij moeten blijven aangeven hoe je met de geboden ruimte moet omgaan. Ik heb geen zorgen over de manier waarop hij zijn wedstrijden leidt, nu gaat het weer over Bas omdat trainers en spelers van PSV en Sparta er een mening over hadden. Ik zag eerlijk gezegd niet veel aanleiding. Het fluiten van Bas wordt nu eenmaal vaker uitvergroot. Soms ook terecht. Als we er maar scherp op blijven."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws