'Hoofdpijndossier voor Ten Hag: De Jong-experiment moet alweer opgegeven worden'

'Hoofdpijndossier voor Ten Hag: De Jong-experiment moet alweer opgegeven worden'

14-02-2018 07:38
43

Ajax is verdedigend te instabiel voor een team met titelaspiraties stelt het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant wijst naar de gelukkige 2-1 overwinning op FC Twente van zondag: de nummer zeventien van de Eredivisie waagde veertien doelpogingen, waarvan zes tussen de palen.

De Tukkers waren statistisch gezien twee keer zo gevaarlijk als Vitesse, dat in september met 1-2 won in de Arena en daar zeven doelpogingen voor nodig had. Die wedstrijd wordt gezien het dieptepunt van het Ajax-seizoen en was volgens het AD de eerste voorzichtige aanzet tot het ontslag van trainer Marcel Keizer. Opvolger Erik ten Hag heeft van Ajax vooralsnog geen stabiel, ingespeeld team kunnen maken: FC Twente kreeg zondag bij vlagen alle ruimte om aan te vallen.

Het AD stelt dat het probleem in de verdediging ligt, waar Frenkie de Jong sinds enige tijd staat opgesteld. De krant oppert dat Ajax weer met vier echte verdedigers moet spelen: in dat geval zou Max Wöber plaatsnemen in het hart van de verdediging en kan De Jong doorschuiven naar het middenveld. Lasse Schöne kan in dat geval buiten de boot vallen. Een andere optie is het opstellen van Hakim Ziyech als hangende rechtsbuiten. Het lijkt echter niet aannemelijk dat Ten Hag David Neres wil slachtofferen.