Bosz wijst Ajacied op Mertens-route: 'Bij Dortmund wilden ze alles van hem weten'

Bosz wijst Ajacied op Mertens-route: 'Bij Dortmund wilden ze alles van hem weten'

14-02-2018 07:28
25

Peter Bosz vindt dat geduld het toverwoord moet zijn in de ontwikkeling van Justin Kluivert. De voormalig Ajax-trainer wijst op de 'Dries Mertens-route' voor de achttienjarige aanvaller.

"Bij Borussia Dortmund wilden de mensen alles van hem weten. Niet zo gek. Justin is een uitzonderlijk talent. Dat hij ooit de stap naar het buitenland gaat maken, is een realistisch perspectief, alleen daarvoor is het nu nog te vroeg", zegt Bosz tegen Voetbal International. Hij meent dat jonge talenten eerst vlieguren moeten maken voordat ze de stap maken.

"Aan talent ligt het niet, want ze kunnen allemaal geweldig voetballen. Dat geldt ook voor Justin en daarom zou ik hem vooral op de Dries Mertens-route wijzen", aldus Bosz. "Destijds, bij AGOVV, waren er al twijfels of hij het fysiek wel aankon. Maar hij koos voor de geleidelijke weg, steeds een stap hogerop, waar hij speelminuten kon maken en zichzelf ontwikkelde. Via FC Utrecht, naar PSV, naar het buitenland. En nu is hij een wekelijkse uitblinker in de top van Italië."

Bosz adviseert Kluivert dan ook om voorlopig bij Ajax te blijven. "Je kan nu wel naar Manchester United gaan, maar de concurrentie daar is moordend, met spelers als Martial en Lingard, die ook gigantisch veel kwaliteiten hebben. Justin is nog zo jong. Hij moet wekelijks spelen en eerst de beste van Nederland worden. Met zijn acties, maar ook met doelpunten en assists. Pas dan is hij hier uitgeleerd en klaar voor een mooie volgende stap."