Oppermachtig Liverpool bijna zeker van kwartfinale: FC Porto afgedroogd

Oppermachtig Liverpool bijna zeker van kwartfinale: FC Porto afgedroogd

14-02-2018 22:35
24

Liverpool staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. The Reds waren woensdag een maatje te groot voor FC Porto, dat op eigen veld met 0-5 werd afgedroogd.

In het Estádio do Dragão was de eerste kans van de wedstrijd nog voor de thuisploeg. Een schot van Otávio werd van richting veranderd door Dejan Lovren en zeilde daardoor net over het doel van keeper Loris Karius, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Simon Mignolet. Daarna was het evenwel Liverpool dat de klok sloeg.

Linksback Andrew Robertson was dichtbij met een schot van afstand, Mohamed Salah wist Sadio Mané net niet te vinden en Roberto Firmino kon een voorzet nét niet binnen koppen. In de 25e minuut was het wel raak en Georginio Wijnaldum vervulde een hoofdrol. De Nederlander zag een schot geblokt worden, waarna hij de bal bij Mané kreeg. Die zag zijn inzet door een blunder van doelman José Sa in het doel verdwijnen.

Die klap was Porto amper te boven of het stond al 0-2. Salah toonde in de rebound zijn klasse, nadat James Milner de paal had geraakt. Daarmee zat Liverpool op rozen, maar na de pauze liep de score nog hard op. In de 53e minuut stuitte Firmino na een ijzersterke counter op Sá, maar Mané stond op de goede plek om te profiteren.

FC Porto kwam er in eigen huis totaal niet aan te pas en de 0-4 kwam niet eens uit de lucht vallen. Nadat Salah en Mané al hadden gescoord, was het de beurt aan Firmino. De thuisploeg leek daarna zijn eretreffer te krijgen, maar een knap blok van de ijzersterk spelende Virgil van Dijk voorkwam dat. Mané maakte er vervolgens zelfs 0-5 van met zijn derde.