Lijnders moet 'stapje terug' doen bij NEC: Het leek wel een zwembad

Lijnders moet 'stapje terug' doen bij NEC: "Het leek wel een zwembad"

15-02-2018 09:39
31

De spelers van NEC hebben de nieuwe coach Pepijn Lijnders gevraagd om hen niet constant met hoog druk zetten te laten spelen. De Nijmegenaren spelen nu behoudender.

Onder Lijnders won NEC drie keer thuis, maar werd er ook drie keer uit verloren. "Als er twijfel komt bij spelers, wat na die wedstrijd tegen Emmen op zijn minst het geval was, dan moet ik zo snel mogelijk voor zekerheid zorgen. Hoog druk zetten levert meer onzekerheid op", aldus de onlangs aangestelde coach in de Gelderlander.

Volgens Lijnders is er in feite niet veel veranderd. "Elf spelers moeten pressing spelen met één brein. Waar op het veld dat is, maakt niet uit. Dat verandert niet. Hoge pressing is één van de wapens. Dat is één onderdeel dat we aanpassen. Maar er zijn veel meer dingen waar we mee bezig zijn", aldus Lijnders. "Stapje voor stapje werk ik naar een manier van spelen toe. Af en toe moet ik een stapje terugdoen.''

Middenvelder Gregor Breinburg is blij met de omzetting. "Het leek wel een zwembad. De ruimte was zo groot. Dan moet de trainer een afweging maken. Soms moet je ook kijken naar de spelers die je hebt. We moeten bij vlagen vooruit verdedigen en bij vlagen op de middenlijn. Maar constant vooruit verdedigen is onmogelijk", aldus Breinburg.