'Vandaar dat mijn zaakwaarnemer op zoek ging en uitkwam bij Roda JC'

'Vandaar dat mijn zaakwaarnemer op zoek ging en uitkwam bij Roda JC'

15-02-2018 10:34
4

Roda JC heeft sinds de winterse transferperiode de beschikking over Patrick Banggaard. De Deense verdediger veroverde meteen een basisplaats in de ploeg van trainer Robert Molenaar en is daar blij mee.

Banggaard wordt door Roda JC tot het einde van het seizoen gehuurd van het Duitse Darmstadt. Daar had hij na de degradatie uit de Bundesliga en het ontslag van trainer Torsten Frings weinig uitzicht op speelminuten. "Vandaar dat mijn zaakwaarnemer op zoek ging naar een alternatief en uitkwam bij Roda JC", vertelt hij op de clubsite.

"Vlak na mijn komst liet de trainer mij weten dat hij me meteen in de basis wilde laten starten. Natuurlijk vond ik dat fijn om te horen. Ik wil veel wedstrijden spelen, dat is de reden dat ik naar Roda JC ben gekomen."

Zondagmiddag speelt Banggaard zijn vierde wedstrijd voor Roda, thuis tegen FC Utrecht. "Voor mij is het nog lastig om het niveau van de Eredivisie-clubs in te schatten. Maar als we het niveau van de tweede helft tegen AZ regelmatig halen, maken we een goede kans om ons te handhaven. De kwaliteit van de selectie is goed, hopelijk blijf ik veel wedstrijden spelen en kan ik eraan bijdragen dat we overleven in de Eredivisie."