Feyenoord-speaker Houtman getroffen door hartinfarct: 'Wou tegen PSV alweer gaan'

Feyenoord-speaker Houtman getroffen door hartinfarct: 'Wou tegen PSV alweer gaan'

15-02-2018 23:48
8

Peter Houtman kreeg eind januari de schrik van zijn leven, toen hij plotseling getroffen werd door een hartinfarct. De oud-spits van Feyenoord, tegenwoordig stadionspeaker in De Kuip, is echter weer aan de beterende hand, vertelt hij aan RTV Rijnmond.

Houtman was bij zijn zoon, toen hij last van zijn borst kreeg. "Op een gegeven moment werd het zo hevig. Ik heb zelfs even op de stenen van de tuin van mijn zoon gelegen. Ik had het zo benauwd", vertelt hij vanuit Rotterdam Ahoy, waar hij het ABN AMRO World Tennis Tournament bijwoonde. Houtman junior zorgde voor een ambulance, waarna de stadionspeaker te horen kreeg dat hij een dichtgeslibde ader had. "Het loopt altijd schade op. Dit kan gedeeltelijk natuurlijk genezen, maar dat hangt van de komende tijd af."

Hoewel hij al vrij snel het ziekenhuis mocht verlaten, zal het nog even duren voordat Houtman weer in De Kuip aan de slag gaat. "Ik wilde eerlijk gezegd naar het stadion gaan voor de bekerwedstrijd tegen PSV, maar ik kreeg gelijk te horen dat ik de eerste wedstrijden uit mijn hoofd kon zetten." Of Houtman zondagmiddag tegen Heracles Almelo zijn rentree kan maken, is nog niet duidelijk, laat hij weten via Twitter.

Lees ook: Stadionspeaker en oud-international Houtman in ziekenhuis: "Behoorlijk schrikken"