'Ajax zwaait Dijks uit: linksback staat voor droomtransfer naar de Serie A'

'Ajax zwaait Dijks uit: linksback staat voor droomtransfer naar de Serie A'

16-02-2018 06:45
68

Mitchell Dijks staat voor een droomtransfer naar de Serie A. De linksback van Ajax verkast zo goed als zeker na dit seizoen transfervrij naar Bologna, meldt De Telegraaf.

Dijks kan bij de Italiaanse club een contract voor liefst vijf seizoenen tekenen. Zodra de laatste details op papier zijn gezet, wordt de deal wereldkundig gemaakt. Dijks onderging eind januari al met succes de medische keuring bij Bologna. Dit gebeurde in het grootste geheim, midden in de nacht, in het plaatselijke ziekenhuis.

De 25-jarige Nederlander zag een transfer vorige maand echter niet doorgaan, omdat Adam Masina uiteindelijk niet de overstap maakte naar RB Leipzig. Daardoor speelt Dijks noodgedwongen nog een half jaar bij Jong Ajax. In Amsterdam is zijn rol volledig uitgespeeld door de komst van Nicolas Tagliafico. Bovendien keren Maximilian Wöber en Nick Viergever terug van blessures.

Binnen Ajax is lof voor de loyaliteit van de vleugelverdediger. Meerdere clubs toonden afgelopen zomer interesse in Dijks, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars blokkeerde een transfer omdat er geen vervanger voorhanden was. Nu krijgt Dijks alsnog zijn droomtransfer. Bologna ziet hem door zijn snelheid en lengte als een grote versterking.