Update: PSV handelt razendsnel en haalt foto Suarez weg bij Philips Stadion

Update: PSV handelt razendsnel en haalt foto Suarez weg bij Philips Stadion

16-02-2018 09:50
138

PSV heeft zijn eigen supporters tegen zich in het harnas gejaagd met een opvallende actie. De vernieuwde gevel van het Philips Stadion is versierd met een afbeelding van oud-Ajacied Luis Suarez en dat is slecht gevallen bij de Eindhovense supporters.

De sportwinkel 100% Voetbal heeft een foto van Suarez, Paul Pogba en Lionel Messi in de etalage hangen om reclame te maken. Dat de Uruguayaan niet bepaald populair is in Eindhoven en omstreken, mag een understatement genoemd worden. "Hij staat vooral bekend om zijn laaghartige daad richting een van onze spelers (Otman Bakkal, red.)", verwoordt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging, in gesprek met het Eindhovens Dagblad het gevoel van de PSV-fans.

"Iemand die ons gebeten heeft, hoort niet te worden afgebeeld op ons huis", vervolgt Timmermans. "De buitenkant van ons stadion is voorbehouden aan helden van onze club. Suárez past daar natuurlijk niet bij." De vernieuwde gevel van het stadion moet vrijdag geopend worden. Of de directie van het stadion bereid is om naar de klachten van de supporters te luisteren, is vooralsnog onduidelijk.

Update 9.50 uur: PSV heeft razendsnel gereageerd op alle ophef. De foto van Suarez bij het Philips Stadion is inmiddels verwijderd, meldt het Eindhovens Dagblad.