Locadia gered van crimineel bestaan: 'Ik had een moeilijke jeugd'

Locadia gered van crimineel bestaan: 'Ik had een moeilijke jeugd'

16-02-2018 09:26
21

Jürgen Locadia was waarschijnlijk een crimineel geweest als hij geen profvoetballer was geworden. Dat stelt de 24-jarige aanvaller zelf in gesprek met de Brighton and Hove Independent.

"Ik had een moeilijke jeugd, omdat mijn ouders scheidden toen ik twee jaar was", vertelt Locadia. "Ik bleef thuis met mijn moeder en drie kleine zusjes. Mijn moeder moest ook werken, dus ik bracht veel tijd door bij mijn oma. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Toen ik ouder was begon ik te realiseren wat je mist. Dat had ik toen niet door, ik wist niet beter."

Locadia verruilde PSV vorige maand voor Brighton & Hove Albion, dat een recordbedrag van zeventien miljoen euro voor hem neertelde. Zorgen maakt hij zich niet om dat prijskaartje. "Dit gaat niet om het geld, dat maakt mij niets uit. Ik ben gaan voetballen omdat ik ervan houd. Dat is de belangrijkste reden voor mij."

Locadia heeft ook een passie voor muziek. Hij bracht zelfs al drie singles uit. "Iedereen moet iets doen na zijn voetbalcarrière en ik ben niet het type dat trainer of manager wordt. Na mijn carrière ga ik zeker de muziek in."