Ajacied bijna verlost van gips: Vanaf maandag kan hij echt gaan optrainen

Ajacied bijna verlost van gips: "Vanaf maandag kan hij echt gaan optrainen"

16-02-2018 15:26
14

Kasper Dolberg is op de weg terug bij Ajax. Dat laat trainer Erik ten Hag weten. Vanaf maandag hervat de Deense spits voorzichtig de training.

Dolberg is sinds de winterstop uitgeschakeld met een voetbreuk. Zijn gips gaat er dit weekend af. "Vanaf maandag kan hij echt gaan optrainen", laat Ten Hag weten. "Als eerst ben je afhankelijk van het herstel van die breuk en hoe dat gaat als hij met de bal in contact gaat komen. En ten tweede heb je het conditionele gedeelte. Dat was het grote nadeel de afgelopen weken. Hij zat in het gips en kon daarom weinig doen."

Ten Hag verwacht later dit seizoen nog over Dolberg te kunnen beschikken. "Daar ga ik wel vanuit, dat als de eindfase van de competitie aanbreekt hij fit is", aldus de trainer, die dan ook denkt te kunnen beschikken over Nick Viergever. De verdediger is tegen PEC Zwolle (zondag) nog niet inzetbaar. "Nee, die heeft volgens mij 18 november voor de laatste keer gespeeld. Hij staat nu een week op het trainingsveld, maar dat is nog te vroeg om deel uit te maken van de wedstrijdselectie."