Ten Hag krijgt De Jong-vragen tijdens persconferentie: Dat kan ik niet zeggen

Ten Hag krijgt De Jong-vragen tijdens persconferentie: "Dat kan ik niet zeggen"

16-02-2018 16:31
23

Ajax-trainer Erik ten Hag hoopt dat zijn ploeg wat stabieler wordt. De van FC Utrecht overgekomen oefenmeester vindt dat Ajax te veel onnodige tegengoals incasseert.

"Als je die tegendoelpunten analyseert... Die zijn bijna allemaal ontzettend ongelukkig, maar dat hebben we wel zelf in de hand", aldus Ten Hag tijdens het wekelijkse perspraatje op vrijdag. "We spelen nu wat frivoler, maar daar moeten we wat meer in balans zien te brengen. Vooral in het laatste uur tegen FC Twente verloren we onze compactheid en dat is wel een punt van aandacht." Op de vraag van FOX Sports of controlerende middenvelder Frenkie de Jong centraal achterin blijft spelen, reageerde Ten Hag ontwijkend. "Dat kan ik niet zeggen."

Aanvoerder Joël Veltman is het met zijn trainer eens dat een betere defensieve organisatie prioriteit nummer één is bij Ajax. "We zijn nu ook niet in de positie dat we mooi voetbal kunnen spelen. Dat willen we natuurlijk wel, maar we moeten gewoon punten pakken", laat de rechtsback weten aan FOX Sports. "We staan nu wat dichterbij elkaar, maar sommige jongens willen nog steeds te ver naar voren. Het is nog een beetje zoeken, maar we slijpen het er langzaam in."

Lees ook: Ten Hag reageert op kritiek: "Voor mij is het glas niet half leeg maar half vol"