Vitesse faalt na snelle supergoal Castaignos en lijdt pijnlijke nederlaag

Vitesse faalt na snelle supergoal Castaignos en lijdt pijnlijke nederlaag

17-02-2018 20:22
54

Vitesse heeft zaterdagavond een teleurstelllende thuisnederlaag geleden tegen Excelsior. In het Gelredome werd het 2-1 voor gasten uit Rotterdam. Vitesse, dat vorige week nog van Feyenoord won, was juist verrassend sterk aan de wedstrijd begonnen: al na twee minuten tekende Luc Castaignos zéér fraai voor de openingstreffer. 

De alom bekritiseerde spits scoorde op aangeven van Bryan Linssen fraai, met een acrobatische omhaal. Vitesse en Excelsior werden in het halfuur daarna amper gevaarlijk. Meest opvallende moment was een harde botsing tussen Guram Kashia en Lorenzo Burnet. Met een enorme bult op zijn voorhoofd moest de captain van Vitesse direct gewisseld worden. Burnet haakte niet veel later ook af.

Excelsior liet zoals gezegd weinig zien, maar de formatie van trainer Mitchell van der Gaag kwam nog voor de pauze wél op gelijke hoogte. Dat was te danken aan een fantastische uithaal van Hicham Faik. Van grote afstand klopte hij Vitesse-goalie Remko Pasveer.

Na de rust waren de bezoekers de bovenliggende partij. Vitesse had het moeilijk en nadat onder meer Stanley Elbers een grote kans had gemist, werd het na ruim een uur alsnog 1-2. Mike van Duinen benutte de rebound. 

Vitesse slaagde er in de resterende tijd maar niet in om écht gevaarlijk te worden. Onder luid gefluit van de eigen aanhang verliet het team van trainer Henk Fraser het veld. Excelsior heeft nu al 30 punten, één punten dan nummer elf Heracles Almelo. Als ADO Den Haag zaterdag van Willem II wint, is het gat naar nummer zeven Vitesse nog maar twee punten. 

No Poll