Locadia droomt hardop: 'Alles is nieuw, maar dat zou echt geweldig zijn'

18 februari om 08:01

Jürgen Locadia kan zijn geluk niet op na zijn uitstekende debuut voor Brighton & Hove Albion. De van PSV overgekomen aanvaller had in het FA Cup-duel met Coventry City slechts een kwartier nodig om zijn eerste treffer te maken.

Het had weinig gescheeld of Locadia had zelfs na vijf minuten al zijn eerste goal te pakken. "Ik dacht dat ik scoorde met mijn eerste balcontact, maar helaas raakte ik de paal. Maar ik was scherp bij mijn tweede kans en ik ben dolblij dat ik gescoord heb", zegt de Nederlander op het clubkanaal van Brighton.

The Seagulls wonnen met 3-1 van Coventry en staan daardoor in de kwartfinale. Als Brighton die ronde ook doorkomt, mag de promovendus naar Wembley. "De sfeer was geweldig, ik zag tegen Chelsea al hoe fanatiek de fans waren, maar op het veld was het helemaal een bizar gevoel", stelt Locadia. "We hebben nu de kans om op Wembley te spelen, daar hoeven we nog maar één wedstrijd voor te winnen. Alles hier is nieuw voor mij, maar op Wembley spelen zou echt geweldig zijn."

Manager Chris Hughton is te spreken over het debuut van Locadia. "Het is altijd goed om die eerste goal zo snel mogelijk uit de weg te hebben, maar zijn algehele spel was belangrijker. We leren hem nog steeds kennen, maar we weten dat hij erg flexibel is. Hij kan in de spits spelen en heeft ook ervaring aan de zijkant in een 4-3-3-systeem. Je zag dat hij een paar keer uitweek naar de linkerkant."

Overigens kan Brighton wel aan de bak in de kwartfinale. Manchester United rolde als tegenstander uit de koker tijdens de loting zaterdagavond.