'Ik denk niet dat Van Drongelen zomaar is overgeslagen door PSV'

18 februari om 12:48

André Ooijer vindt het niet gek dat de zoektocht van PSV naar een nieuwe linksback moeizaam verloopt. De lat ligt namelijk hoog in Eindhoven, weet de oud-verdediger. 

"Je probeert jongens op te leiden bij PSV en de jongens die dan doorkomen moeten wel beter zijn dan wat er staat", zei Ooijer zondagochtend bij De Tafel van Kees op FOX Sports. 

"We kunnen wel heel makkelijk roepen dat Joshua Brenet het niet goed doet en dat er een nieuwe linksback moet komen, maar er is ook niemand die dat opvolgt, die Joshua eruit kan spelen."

Analist Hans Kraay oppert de naam van Rick van Drongelen, die afgelopen zomer de overstap maakte van Sparta naar Hamburger SV. De piepjonge linksback doet het nu prima in de Bundesliga. Ooijer denkt niet dat PSV de plank heeft misgeslagen door Van Drongelen aan zich voorbij te laten gaan. 

"Ik denk niet dat Van Drongelen zomaar is overgeslagen, dat wordt echt wel gewikt en gewogen. Kik Pierie is ook echt een groot talent, maar op het moment dat je iemand binnenhaalt bij PSV moet het wél Champions League-niveau zijn."