FC Utrecht scoort vier keer: De Jong overleeft pittig schema ongeslagen

FC Utrecht scoort vier keer: De Jong overleeft pittig schema ongeslagen

18-02-2018 14:21
48

Jean-Paul de Jong beleeft een topstart als trainer van FC Utrecht. Zondagmiddag in Kerkrade werd Roda JC met duidelijke cijfers verslagen: 1-4.

FC Utrecht had geen kind aan Roda JC. De thuisclub had geen antwoord op het 5-3-2-systeem van De Jong en sneed zichzelf bovendien op verschillende momenten in de vingers. Binnen het kwartier was het voor de eerste keer raak. Sander van de Streek raakte de lat, maar de grensrechter had goed in de smiezen dat de bal nét de doellijn had gepasseerd.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Roda JC werd bij vlagen aan alle kanten voorbijgelopen en keek al snel tegen een achterstand van drie doelpunten aan. Mark van der Maarel schoot lekker raak uit een rebound, waarna Van de Streek zijn tweede van de middag maakte: 0-3.

De late treffers van Jorn Vancamp (Roda JC) en Zakaria Labyad (FC Utrecht) waren slechts voor de statistieken. Door de overwinning beleeft De Jong een uitstekende start in Utrecht. Ondanks een pittig schema met zeven wedstrijden in één maand verloor hij nog niet als hoofdtrainer van FC Utrecht, waar De Jong de naar Ajax vertrokken Erik ten Hag opvolgde.