Ten Hag voorzichtig bij Ajax: "Dat kan wel eens puntenverlies opleveren"

18 februari om 14:52

De kans is klein dat Ajax zondag om 16.45 uur met een gewijzigde basiself begint aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Dat kondigt Erik ten Hag aan.

Ten Hag, die sinds de jaarwisseling aan het roer staat in Amsterdam, gaf op het trainingskamp voor de tweede seizoenshelft aan eerst te willen observeren, voordat hij mogelijk wat ging aanpassen in de basiself. Hij ziet op dit moment weinig redenen om wat te veranderen.

"De automatismen moeten er eigenlijk in deze fase van de competitie al inzitten. We hebben nu van de vijf wedstrijden vier keer gewonnen. Dan heb ik ook geen grote redenen om dingen te veranderen. Doe je dat in deze fase wel, dan kan het wel eens puntenverlies opleveren", vertelde de Ajax-trainer tijdens het wekelijkse perspraatje op vrijdag.

Ten Hag wil geen onnodige risico's nemen, waarschijnlijk ook niet tegen PEC Zwolle. "Dat kan voor het proces op de lange termijn misschien wel goed zijn, maar daar hebben we nu geen tijd voor (in de titelrace, red.)."

Door het gelijkspel van koploper PSV tegen sc Heerenveen (2-2) kan Ajax zondag in Zwolle de achterstand terugbrengen naar vijf punten.