Ajax heeft PSV weer binnen bereik: Huntelaar beslist uitwedstrijd tegen PEC

18 februari om 18:35

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van PSV op zaterdagavond. De Amsterdammers wonnen de lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle met 0-1 en hebben het gat met de Eindhovenaren teruggebracht tot vijf punten. 

Hoewel Ajax voor rust de beste kansen had, ging het met 0-0 de rust in. Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Justin Kluivert doken gevaarlijk op voor het doel van Diederik Boer, maar wisten hun oud-ploeggenoot niet te passeren. PEC moest vooral verdedigen en wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Klaas-Jan Huntelaar had het geluk dat zijn duwende beweging tegen Bram van Polen niet werd gezien en Youness Mokhtar ontsnapte na vasthouden aan een strafschop tegen.

Vroeg in de tweede helft sloegen de Amsterdammers alsnog toe. Van de Beek schoot nog op de paal en David Neres joeg de rebound wild over, maar Huntelaar opende de score met een diagonale schuiver, die door de benen van Boer ging: 0-1. Ajax bleef de heersende partij, maar slaagde er niet in de wedstrijd te beslissen. Huntelaar had vlak voor tijd de 0-2 op zijn schoen, maar wachtte zo lang dat Philippe Sandler nog kon ingrijpen. PEC bleef tot het laatst in de race, maar zag een voorzichtig slotoffensief niets meer opleveren.

Ajax komt hierdoor weer wat dichter bij koploper PSV. Beide ploegen treffen elkaar op 15 april in Eindhoven.

<iframe style="width:100%;height:100%;position:absolute" width="100%" height="100%" frameBorder="0"></iframe>